2018 m. Užgavėnės

Optimized-SAM_8091Užgavėnės-žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį. Ši šventė žymi paskutinę žiemos mėsiedo dieną.

Mažeikių Kazimiero Jagmino pradinėje mokykloje Užgavėnės yra tapusios tradicine švente, kuriai mokiniai ir mokytojos ruošiasi iš anksto. Vaikai klasėse darosi kaukes, tėveliai taip pat rūpinasi, kad vaikai pasiruoštų kuo įdomesnius Užgavėnių rūbus, pasigaminti išraiškingesnes kaukes.

Jau daugelį metų  Užgavėnių šventę mokykloje organizuoja mokytoja Renata Matutienė. Ji supažindina vaikus su šventės tradicijomis, papročiais, pagrindiniais personažais, prietarais, spėjimais. Šiais metais, kartu su mokytoja Renata, šventę organizavo mokytoja Gražina Tamašauskaitė ir Audrius Grebenkovas. Vaikai kieme linksminosi, žaidė žaidimus, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, ,,Čigonė” visiems būrė iš delno, o ,,gydytoja” matavo temperatūrą ir dalino ,,vitaminus”. Labiausiai visiems patiko Morės deginimas. Tai tarsi atsisveikinimas su žiema ir visais susikaupusiais negerais dalykais.

Morei sudegus vaikai vaišinosi blynais, arbata, šnekučiavosi vieni su kitais.  Šventėje dalyvavo daugelis tėvų, kurie džiaugėsi, kad mokykla rūpinasi etnokultūriniu mokinių ugdymu, puoselėja tautiškas tradicijas.

Daugiau nuotraukų rasite čia>>

    Skip to content