2019 m. projektas „Žemė-mūsų namai“

Optimized-SAM_9579Kiekvieną pavasarį mūsų mokykloje  vyksta projektas, skirtas Žemės dienai paminėti. Šio projekto tikslas-ugdyti atsakomybę už žemėje vykstančius procesus, gyvūnijos, augalijos išsaugojimą, taršos mažinimą.

Pirmąją projekto dieną vyko pokalbiai, diskusijos aplinkosaugos tema. Kovo 19-20 dienomis vaikai kūrė plakatą „Žemė-tai…“. Plakatai buvo įvairūs: apie gėles, medžius, gyvūnus, paukščius, vabzdžius, upes ir ežerus, kalnus ir kt. Šiais plakatais mokiniai papuošė mokyklos koridorių.

Kovo 20 d. mokyklos kieme vyko šventė ,,Paukščių paradas”. Kiekviena klasė turėjo paruošusi prisistatymą apie vieną sugrįžtantį paukštį. Vaikai prisiminė pamėgdžiojimus, senolių išmintį, prietarus, liaudies dainas. Renginį paįvairino ir linksmumo suteikė vaikų dainuojamos dainos apie pavasarį, žemę, paukščius. Renginio organizatorės visiems mokiniams perdavė „paukščių lauktuves“.

Kovo 22 dieną vyko Pasaulinės vandens dienos renginiai. Pamokėles apie vandenį, jo svarbą žemei ir žmogui vedė sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Bagdonienė. Vėliau vyko akcija „Vanduo-gyvybės ir sveikatos šaltinis”.

Daugiau nuotraukų rasite čia>>

    Skip to content